Nakon više od dve godine, od kad sam podneo tužbu protiv Credit Agricole banka, jer je nezakonito uknjižila hipoteku na novoizgradjene objekte ATP“Vojvodina“, sudjenje se nazire kraju.

Da li će biti završeno u četvrtak ili na sledećem ročištu, manje je važno jer će presuda u svakom slučaju dati odgovore na najmanje tri pitanja koja se protežu i u drugim sporovima, koje sam pokrenuo jer mi je oteta imovina.

Prvo pitanje je, kakva će biti sudbina hipoteke?

Podsećam, iako ugovorom o kreditu koji je ATP“Vojvodina“ podigla za izgradnju autobuske stanice i servisa, nije bilo predvidjeno da se na nove objekte stavi hipoteka, banka ju je postavila tvrdeći da su izgradjeni na temeljima starih zgrada.

Dva veštačenja gradjevinske struke negirali su to, što bi sudu trebalo da bude dovoljno!

Otvoriće se i jedno od najvažnijih pitanja, ko je kriv što je banka već deset godina,na osnovu takve hipoteke, ima status hipotekarnog poverioca u stečaju ATP“Vojvodina“ i time ostvaruje pravo da upravlja tim stečajem i donosi odluke na štetu ostalih poverilaca!

Najzad, otvara se i pitanje šta se desilo sa krivičnom prijavom koju sam podneo protiv rukovodstva banke i katastra.

Naime, banka je sama sebi odobrila hipoteku, jer se pred katastrom pojavila sa zahtevom da se ona upiše na osnovu ugovora sa ATP“Vojvodina“, iako se u njemu ni jednim članom ne daje mogućnost da se na taj način opterete novi objekti.

Rukovodiocu u katastru koji su takav zahtev primili, jednostavno su „prevideli“ sam ugovor, ali je na to ukazala jedna od presuda kojom je banci odbijeno izvršenje na novim objektima.Tu krivičnu prijavu podneo sam Specijalnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, i prema mojim saznanjima, predmet je još u radu.


Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine