Tužilaštvo preti optužnicom zbog nepostojećeg napada na stečajnog upravnika

i Stečajni upravnik ATP“Vojvodina“ Nikola Pavlović tvrdi da mu je moja kćerka Andjelka Dević pretila posle jednog od ročišta i da mu je ugrožen život.Odmah je reagovala novosadska policija, ista ona koja je ispitujući u okviru 24 sporne privatizacije slučaj ATP“Vojvodine“ okrenula istragu tako da umesto statusa žrtve, kako je ocenila Evropska komisija pokuša da me proglasi krivcem za nepokrenutu investiciju u koju sam uložio 30 miliona evra i zapošljavao 600 radnika.Sticajem okolnosti na razgovor u policiju zbog navodnog napada na Pavlovića moja kćerka je pozvana baš kada smo zatražili od stečajnog sudije da ispita niz nepravilnosti koje je upravnik počinio u stečaju uključujući i način raspodele dela odštete koja je naplaćena.

Reagovalo je tužilaštvo, isto ono koje je na početku otimanja mog kapitala pokrenulo protiv mene proces za utaju poreza, a posle deset godina sudjenja pravosnažno sam oslobodjen, jer su kartice poreske uprave dokazivale da sam bio u pretplati.

Tužilaštvo sada preti optužnicom iako godinama ne reaguje na krivične prijave koje sam podnosio i u kojima mi se često pridruživala i Agencija za borbu protiv korupcije.

Ovim institucijama očigledno nije dovoljno to što pod strateškim vodjstvom novosadskih vlasti i Credit Agricole banke pokušavaju 15 godina da mi otmu imovinu, sada pokušavaju i pritisak na članove moje porodice, a to se pojačalo nakon saopštenja „Uloga institucija u konfiskaciji imovine Ilije Devića“ i kada sam objavio i dva modela i dao kratko uputstvo „Kako oteti imovinu Ilije Devića“. Neposredno posle toga tužilaštvo „se setilo“ krivične prijave i zapretilo optužnicom protiv moje kćerke.

Podsećam, prošlog leta odredjen mi je pritvor od 60 dana, jer se zbog bolesti nisam pojavio na ročištu, u tom periodu trebalo je da se konfiskuje moja imovina, što je osujećeno jer sam 11 dana štrajkovao gladju pa je pritvor pod pritiskom javnosti ukinut.

Sadašnji napad na moju kćerku kao i prošlogodišnji pritvor opet su deo orkestrirane akcije kojom novosadske vlasti i Credit Agricole banka preko institucija koje su stavile u njihovu službu kako bi moju vrednu investiciju preuzeli njima poznati tajkuni.


S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor preduzeća ATP“Vojvodina“

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine