Protiv notarke Mirjane Simović Aleksić ( supruga kontraverznog advokata Aleksić iz Novog Sada) koja je overila prodaju autobuske stanice u Novom Sadu podneću ovih dana krivičnu prijavu kao i pritužbu Javnobeležničkoj komori Srbije, jer je zloupotrebila svoja ovlašćenja i nezakonitu prodaju sprovela kroz katastar.

Naime, ona je prihvatila rešenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koji je „utvrdio“ da je prodaja obavljena iako na to nije imao pravo po zakonu o stečajnom postupku po kome se vodi predmet ATP“Vojvodina“, već je opet brkao zakone, na šta sam uložio

Žalbu Privrednom sudu u Novom Sadu na rešenje o prodaji autobuske stanice u predmetu St 9/20101

Podsećam, tri najznačajnije celine ATP“Vojvodine“ prodate su iz bankrota ove godine, po ceni koja je jedva dostigla šest miliona evra, iako je procenjena vrednost samo novoizgradjenih objekata stanice i servisa bila 100 miliona evra. Za prve dve, savremeni servis i zemljište , stečajni upravnik proceduru je sproveo po Zakonu o stečaju iako se stečaj vodi po ranijem Zakonu o stečajnom postupku koji je bio na snazi u vreme otvaranja stečaja i po njemu mora i da se završi. Zbog toga sam podneo žalbu:

Žalba stečajnog poverioca Ilije Devića za prodaju savremenog servisa i zemljišta

Oči javnosti su uprte u sutkinju Privrednog apelacionog suda Biljanu Subotić, koja o tome treba da odluči. Da je žalba utemeljena svedoči i druga prodaja najznačajnije celine autobuske stanice u kojoj su sudija i stečajni upravnik promenili „model“ i opet pobrkali zakone, mnogo dublje, a pritom uveli i notarku Mirjanu Simović Aleksić u krivicu. Verujem da će ovim slučajem da se pozabavi Republičko javno tužilaštvo, s obzirom na vrednost imovine koja je u pitanju.

Istovremeno, direktoru Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Dragiši Petroviću podneo sam zahtev za vanrednu kontrolu stečajnog upravnika Nikole Pavlovića, jer ona koja je obavljena prethodno sigurno nije obuhvatila ove sporne situacije, jer da jeste izveštaj bi bio negativan po stečajnog upravnika Nikolu Pavlovića i uvidele bi se velike nepravilnosti. Takodje, verovatno bi obuhvatilo i visoke nadoknade više desetina hiljada evra bez ikakve računice koje je stečajni upravnik naplaćivao posle svake prodaje, a sve su obavljene nezakonito. I pored toga kada sam objavio nezakonitu prodaju stečajni upravnik Nikola Pavlović je mahao izveštajem koji još nije bio zvanično dostavljen ATP“Vojvodini“, a odnosio se na period pre prodaje i time zloupotrebio ALSU (Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika). Nakon vanredne kontrole izveštaj ALSU ću javno objaviti.

Zbog ovakve sprege i objavljenih saopštenja za javnost odavno postoje elementi za reakciju Specijalnog tužilaštva, ali ono ćuti!

Slučaj ATP“Vojvodina“ nalazi se u monitoringu Evropske komisije, kao jedan od pet najvećih sa liste 24 sporne privatizacije i jedini u kome je oštećen investitor a ne država.

S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor ATP“Vojvodina“ Novi Sad

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine